Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Džeza virzītājspēks – koncertos Rīgas cirkā. ASV trombonists Māršals Džilkss un Latvijas Radio bigbends

Valsts koncertorganizācija Latvijas koncerti sagādājusi patiesi intriģējošu pārsteigumu džeza mūzikas mīļotājiem un aicina divos koncertos jaunatklātajā Rīgas cirka arēnā baudīt Latvijas Radio bigbenda un slavenā, vairākkārt Grammy balvai nominētā amerikāņu trombonista Māršala Džilksa muzikālo sadarbību.

Šie koncerti notiks 10. un 11. maijā plkst. 19.00, turklāt pirmajā no tiem (10. maijā) Rīgas cirka jauno koncertflīģeli ieskandinās maestro Raimonds Pauls. Vēl pirms šiem koncertiem 9. maijā plkst. 19.00 Māršals Džilkss būs šopavasar Spīķeru koncertzālē atklātā SWH Džeza kluba īpašais viesis. Džeza kluba apmeklētāji dzirdēs gan Māršala Džilksa oriģinālskaņdarbus, gan visiem zināmas un populāras džeza melodijas.

"Amerikas vadošais trombonists un muzikāls hameleons, kurš spēj pielāgot sava instrumenta skanējumu jebkurai situācijai," tā par Māršalu Džilksu izteikušies un viņu vērtē džeza mūzikas apskatnieki, mākslinieka fani un klausītāji. Viesa un Latvijas Radio bigbenda koncertprogrammā izskanēs skaņdarbi no tādām Džilksa programmām kā Life Songs, Always Forward, Brassology, Köln. Amerikāņu trombonists un komponists Māršals Džilkss ir pazīstams kā izcils un daudzpusīgs džeza mūziķis. Viņš studējis Ņujorkas Džuljarda mūzikas skolā pie pasaulē labākajiem mūzikas pedagogiem, kā arī bijis Telonija Monka Starptautiskā džeza mūziķu konkursa finālists, un viņa veikums ticis atkārtoti cildināts ar Grammy balvas nominācijām. Atšķirīgais skanējums un novatoriskā pieeja trombonam ir padarījuši Māršalu Džilksu par pieprasītu izpildītāju gan uz tradicionālās, gan mūsdienu džeza skatuves.

Džilkss ir koncertējis un sadarbojies ar ļoti dažādiem mūziķiem, ikvienā saspēlē apliecinot savu virtuozitāti un daudzpusīgumu. Viņa skatuves sadarbības partneru vidū ir gan Marija Šneidere, gan Edmars Kastaņeda, gan Vanguard džeza orķestris, Djūka Elingtona džeza orķestris un daudzi citi. Šobrīd Džilkss spēlē arī pasaulslavenā WDR bigbenda pamatsastāvā.

Nebūs pārspīlēts, sakot, ka Māršals Džilkss ir džeza mūzikas attīstības virzītājspēks, apvienojot savu izjusto un dvēselisko trombona spēli ar apņēmību sasniegt visaugstāko māksliniecisko izcilību. Savukārt Rīgas cirks, kurā notiks koncerts, ir vienīgā pastāvīgā cirka ēka Baltijā un viena no pirmajām Eiropā. 2024. gada 20. martā ar plašu performanču un cirka izrāžu klāstu tika atklāta nule kā renovētā Rīgas cirka arēna, un tajā atrodas arī jaunais koncertflīģelis, ko 10. maijā atklās un ieskandinās maestro Raimonds Pauls.

Biļetes – Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja