Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Patlaban Kalniņš parakstījis pavēli par trīs jaunu bataljonu izveidi.

Pirmais ir augstas gatavības rezerves kājnieku bataljons Mehanizētās brigādes sastāvā. Bataljons jūnijā sāks darboties, lai nodrošinātu no valsts aizsardzības dienesta atvaļināto karavīru iekļaušanu šajā vienībā. Bataljons patlaban dislocēsies Ādažos.

Tas ir pirmais no pieciem jaunajiem bataljoniem, kuru mērķis ir izveidot efektīvāku mobilizācijas rezervi. Kalniņš aģentūrai LETA sacīja, ka šāda veida bataljoni būs katrā brigādē un katrā vienībā būs 1000 līdz 1400 karavīri - valsts aizsardzības dienesta beidzēji un rezerves karavīri. Atlikušās četras vienības plānots izveidot līdz 2028.gadam, un pamatā tās būs dislocētas Sēlijā.

Otrais jaunais speciālā atbalsta bataljons izveidots tiešā NBS pakļautībā un būs orientēts uz augstajām tehnoloģijām, lai nodrošinātu pilna apjoma informācijas ieguvi pareizu un laicīgu lēmumu pieņemšanu. Plānots, ka šis bataljons operacionālo gatavību sasniegs 2025.gada sākumā.

Trešais jaunais bataljons būs Zemessardzes sastāvā un tas nodrošinās elektroniskās karadarbības spēju palielināšanu. Tas apvienos Zemessardzes spējas kiberaizsardzības jomā.

Šajos divos bataljonos būs pa 300 līdz 600 karavīru katrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas