Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Celtics treneris: Porziņģis atveseļojas ātrāk nekā gaidījām

Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas Celtics latviešu spēlētāja Kristapa Porziņģa atveseļošanās process rit labāk nekā gaidīts, otrdien atklāja vienības galvenais treneris Džo Mazulla.

Kā zināms, Porziņģis savainojumā iedzīvojās "play off" pirmās kārtas ceturtajā mačā pret Maiami "Heat". Latviešu basketbolists sastiepa labās kājas ikra muskuli, kas varētu liegt piedalīties izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

NBA izslēgšanas spēļu otro kārtu "Celtics" uzsāka pārliecinoši, mājās sērijas pirmajā spēlē līdz četriem panākumiem ar rezultātu 120:95 (40:34, 19:15, 33:28, 28:18) uzvarot Klīvlendas "Cavaliers" komandu.

Porziņģis otrdien laukumā nedevās, bet "Celtics" galvenais treneris vēl pirms spēles atzina, ka ir optimistisks par latvieša atveseļošanos.

"Noteikti ir labāk nekā mēs gaidījām," pirms spēles radiostacijai WBZ pastāstīja Mazulla. "Nezinu, kad tieši viņš varētu atgriezties laukumā, bet zinu viņa mentalitāti - viņš smagi strādā, lai pēc iespējas ātrāk būtu ierindā."

Kā norādīja "Celtics" treneris, kamēr Porziņģis vēl nav gatavs palīdzēt komandai, laukumā viņa vietā turpinās doties veterāns Als Horfords.

Regulārajā čempionātā Porziņģis šosezon aizvadīja 57 spēles, vidēji mača izceļoties ar 20,1 gūto punktu, 7,6 izcīnītām bumbām zem groziem, 2,0 rezultatīvām piespēlēm un 1,9 bloķētiem metieniem. Savukārt Horfords 65 mačos vidēji guva 8,6 punktus, izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas, atdeva 2,6 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,0 metienu.

"Celtics" ar bilanci 64-18 bija labākā komanda regulārajā čempionātā, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-1 pieveica Maiami "Heat".

Latvietis "play off" četros nepilnos mačos vidēji guvis 12,3 punktus, izcīnījis 5,0 bumbas zem groziem, atdevis 1,8 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,5 pretinieku metienus. Horforda statistika šīs sezonas sešās "play off" spēlēs ir 7,8 punkti, 7,2 bumbas zem groziem,  2,2 rezultatīvas piespēles un 0,2 bloķēti metieni.

Sērijas otrā spēle pret Klīvlendas vienību ceturtdien notiks turpat Bostonā, bet tad nākamie divi mači 11. un 13.maijā norisināsies "Cavaliers" laukumā.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi