Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpjas Kanādai

Latvijas hokejisti ceturtdien Vantā pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu mačā ar vienaudžiem no Kanādas. Latvija piekāpās ar 0:4 (0:2, 0:0, 0:2).

Mača sākumā divu minūšu sodu nopelnīja Harijs Cjunskis, un kanādieši sestajā minūtē ar Maksima Mesē metienu panāca 1:0.

13.minūtē 2:0 panāca Raiders Ričijs, bet 53.minūtē Porters Martone iemeta trešos vārtus.

Spēles beigās Latvija mainīja vārtsargu Miku Vecvanagu pret laukuma spēlētāju, taču minūti pirms spēles beigām vārtus guva kanādietis Džets Lučanko, iemetot ripu tukšos vārtos - 4:0.

Uzvarētājiem pa divām rezultatīvām piespēlēm nopelnīja Tidžs Iginla un Herisons Braniks.

Vārtos Kārters Džordžs tika galā ar visiem 23 Latvijas jauno hokejistu metieniem, bet Vecvanags atvairīja 34 no 37 metieniem.

Jau ziņots, ka citās ceturtdaļfināla spēlēs ceturtdien ASV ar 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) pieveica Šveici, Slovākija ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) pārspēja Čehiju, bet Zviedrija ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pieveica Somiju.

Cīņā par palikšanu elites divīzijā Norvēģija pēcspēles metienos ar 6:5 (2:1, 2:2, 1:2, 0:0, 1:0) pārspēja Kazahstānu un saglabāja vietu spēcīgāko komandu vidū.

Pa trim rezultativitātes punktiem uzvarētājiem guva Mikels Ēriksens (2+1), Elīass Vatne (1+2) un Matīass Dēli (0+3).

Kazahstānas izlasē pa diviem punktiem sakrāja Asanali Sarkenovs, Kornejs Korņejevs (abiem - 1+1) un Aristarhs Kirejevs (0+2).

Pirmajā pasaules meistarsacīkšu spēlē latvieši ar 1:3 zaudēja mājiniekiem somiem, pēc tam ar 5:3 pārspēja vienaudžus no Slovākijas, ar 1:7 piedzīvoja sagrāvi pret amerikāņiem, bet noslēdzošajā grupas mačā ar 3:5 piekāpās Norvēģijai.

Latvijas hokejisti nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā pēc tam, kad norvēģi ar 1:11 piedzīvoja sakāvi mačā ar slovākiem, kas ļāva Latvijai apakšgrupā ierindoties ceturtajā vietā.

Savukārt kanādieši ar 6:3 uzvarēja Zviedriju, ar 6:0 sagrāva Čehiju, ar 8:1 - Šveici un ar 11:3 - Kazahstānu.

Gatavojoties pasaules čempionātam, U-18 izlase novembrī aizvadīja U-20 turnīru Dānijā, decembrī tika rīkota nometnē Rīgā, bet februārī Latvijas jaunieši startēja U-18 Četru nāciju turnīrā Dānijā.

Pirms čempionāta Oļega Sorokina trenētā izlase aizvadīja piecas pārbaudes spēles. 6. un 7.aprīlī savā laukumā mačos ar Polijas U-18 izlasi pēcspēles metienos ar 1:2 tika zaudēts un ar 5:1 tika svinēta uzvara, bet 11. un 12.aprīlī izbraukumā cīņās ar Čehijas U-18 izlasi tika piedzīvota neveiksme ar 1:2 un izcīnīts panākums ar 3:2. Pēdējā pārbaudes spēlē Latvijas U-18 valstsvienība jau Somijā ar 0:4 piekāpās Zviedrijas vienaudžiem.

Pasaules čempionāta pusfināla spēles notiks 4.maijā, bet medaļu ieguvēji tiks noskaidroti 5.maijā.

Šajā sezonā Sorokinam darbā ar Latvijas U-18 hokeja izlasi asistē Herberts Vasiļjevs, Maksims Širokovs un vārtsargu treneris Reinis Repšs. Par fizisko sagatavotību rūpējas Raivis Miezāns, bet video trenera pienākumus pilda Artūrs Barovskis.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

vārtsargi - Mikus Vecvanags (HS "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija), Dilans Birkāns ("Odense", Dānija);

aizsargi - Krists Retenais, Oskars Nils Briedis, Krišjānis Sārts (visi - HS "Rīga"), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Rolands Naglis ("Bern", Šveice), Darels Uļjanskis (AIK, Zviedrija), Bruno Petrovičs ("Alberta Academy", Kanāda);

uzbrucēji - Antons Macijevskis, Edvīns Bērziņš, Maksims Pumpiņš, Aleksandrs Zaprivoda, Dmitrijs Diļevka, (visi - HS "Rīga"), Olivers Mūrnieks ("Mogo"/LSPA), Bruno Osmanis, Nils Vanags (abi - "Bojorkloven", Zviedrija), Markuss Kristians Sieradzkis, Maksims Haritoncevs (abi - "Mora"), Kārlis Flugins ("Oskarshamn", Zviedrija), Daniels Serkins ("Thurgau", Šveice), Martins Klaucāns (Ņūdžersijas "Rockets", ASV).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Turpmāk nebūs vieglāk

Izlasi pēc smaga zaudējuma Vācijai eksaminēs spēcīgās Zviedrijas un Slovākijas valstsvienības.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi