Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Maxima Latvija peļņa pērn sasniegusi 56,529 miljonus eiro

Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 1,073 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 84,9% - līdz 56,529 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2023.gadā jaunais formāts ieviests 33 "Maxima" veikalos visā Latvijā, to pārveidē investējot vairāk nekā piecus miljonus eiro. Tādējādi gada beigās jaunais koncepts bija ieviests kopumā 121 "Maxima" veikalā.

Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka "Maxima Latvija" pērn dažādās cenu samazināšanas iniciatīvās ieguldīja vairāk nekā septiņus miljonus eiro.

Vadības ziņojumā norādīts, ka 2023.gada beigās uzņēmumā strādāja vairāk nekā 6000 darbinieku 250 dažādās profesijās. Kopumā atalgojuma palielināšanā, dažādu papildu labumu nodrošināšanā darbiniekiem un apmācībās uzņēmums pērn ieguldīja vairāk nekā 13,6 miljonus eiro.

2024.gadā "Maxima Latvija" turpinās strādāt pie veikalu rekonstrukcijas un veikalu tīkla tālākas attīstības. Uzņēmums turpinās stiprināt sadarbību arī ar stratēģiskajiem partneriem, īpašu uzmanību veltot sadarbībai ar vietējiem Latvijas ražotājiem un sociālajiem partneriem, norādīts vadības ziņojumā.

Ņemot vērā nepastāvīgo ekonomisko situāciju, “Maxima Latvija” galvenais fokuss pērn bija vērsts uz zemu cenu nodrošināšanu pārtikai un sadzīves precēm, lai bremzētu inflāciju. 2023. gadā “Maxima Latvija” arī veikusi būtiskus ieguldījumus – kopumā uzņēmums ieguldījis vairāk nekā 25 miljonus eiro veikalu tīkla pielāgošanā jaunajam formātam, darba vides pilnveidošanā, darbinieku izaugsmē un atalgojumā. Savukārt pērn nomaksātie nodokļi kopumā sasniedza vairāk nekā 45 miljonus eiro, saglabājot stabilu pozīciju kā lielākajam sociālā nodokļa maksātājam pārtikas mazumtirdzniecībā Latvijā. Tāpat “Maxima Latvija” īstenotās cenu samazināšanas iniciatīvas ir guvušas augstu sabiedrības novērtējumu, kā rezultātā audzis gan pirkumu skaits, gan pārdoto produktu apjoms. Tas kopā ar ievērojamiem ieguvumiem, ko sniegusi efektīva darbības izmaksu pārvaldība un energoresursu cenu kritums, 2023. gadā nodrošinājis uzņēmumam 56 miljonu eiro peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Arī 2024. gadā uzņēmuma darbība būs vērsta uz atbalstu pircējiem, nodrošinot izdevīgus piedāvājumus kvalitatīvām precēm, veikalu tīkla paplašināšanu un attīstību, darbinieku izaugsmes iespēju nodrošināšanu, kā arī atalgojuma palielināšanu – šiem mērķiem uzņēmums šogad plāno novirzīt gandrīz 30 miljonus eiro.

“Pagājušais gads turpināja būt izaicinājumiem pilns pasaules un Latvijas ekonomikā, tāpēc “Maxima” galvenais fokuss bija nodrošināt pircējiem iespējami zemas cenas, īstenojot vairākas ilgtermiņa un īstermiņa cenu samazināšanas iniciatīvas, piemēram, “Latvijas pienam būs BŪT!”, “Cenu līderis” un daudzas citas. Esam priecīgi, ka mūsu centieni ir novērtēti un pircēji ir atzinuši “Maxima” par mīlētāko un izdevīgāko mazumtirdzniecības zīmolu, kā arī labākās cenas un kvalitātes attiecības līderi Latvijā. Tāpat pašlaik jau 70% mūsu veikalu ir pielāgoti jaunajam formātam, un 2024. gadā plānojam pabeigt pāreju uz jauno formātu lielākajā daļā veikalu. Jau šobrīd redzam pozitīvo ietekmi, ko sniedz veikalu formātu apvienošana, kas īpaši redzams ērtākā un vienkāršākā ikdienas darbā kolēģiem veikalos. 2024. gadā mūsu darbība būs vērsta uz atbalstu pircējiem, nodrošinot izdevīgus piedāvājumus kvalitatīvām precēm, veikalu tīkla paplašināšanu un attīstību, darbinieku izaugsmes iespēju nodrošināšanu, kā arī atalgojuma palielināšanu,” stāsta “Maxima Latvija” vadītāja Karolina Zygmantaitė.

2022.gadā "Maxima Latvija" strādāja ar 974,643 miljonu eiro apgrozījumu un 30,574 miljonu eiro peļņu.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" īpašnieki ir Lietuvā reģistrētie uzņēmumi "Maxima grupe" un "Maxima LT". Grupa ietilpst Nerijus Numas kontrolētajā Lietuvas biznesa grupā "Vilniaus prekyba".

ziņa papildināta ar Maxima Latvija komentāru

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses