Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Tēma

Neizpētītās sievietes © DIENA

Vēl pagājušajā desmitgadē no visiem pētījumiem par cilvēka fiziskajām aktivitātēm simtprocentīgs fokuss uz sievietēm bija tikai sešos procentos, kamēr uz vīriešiem – 31 procentā.

Aiziet no Gazas © DIENA

Pirms 30 gadiem Izraēlas bruņotie spēki atstāja lielāko daļu okupētās Gazas joslas, nododot to palestīniešu pašpārvaldei. Taču cerības, ka praksē izdosies realizēt 1993. gadā Oslo panāktās vienošanās, kuru pamatprincips bija miers apmaiņā pret zemi, tā arī nav piepildījušās, un kopš pagājušā gada oktobra Gazas josla atkal ir liesmās.

Riskantās spēlītes © DIENA

Liepājas teātra izrāde Ziloņa dziesma apliecina režisora Dmitrija Petrenko interesi par paaudžu attiecībām un jauna cilvēka vietu pasaulē.

Kompass smadzenēs © DIENA

Eksperiments apstiprina hipotēzi, ka arī cilvēku smadzenēs ir neironu kompass, kas ļauj mums pieturēties pie izvēlētā kustības virziena.

Sirdstrieka no dusmām © DIENA

Nav vērts dusmoties, pat ja apkārtējo cilvēku uzvedība šķiet tracinoša. Galu galā vienīgais cietējs būsiet pats.

Mandela maina DĀR vēsturi © DIENA

Pirms 30 gadiem Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) prezidenta amatā pirmo reizi tika inaugurēts tumšādainais. Cīnītājs pret aparteīdu Nelsons Mandela pirms tam bija pavadījis desmitiem gadu ieslodzījumā, bet nu beidzot sagaidījis iespēju veikt fundamentālas pārmaiņas valsts pārvaldes sistēmā. Tiesa, to labo, ko izdarīja Mandela, vēlāk lielā mērā sagandēja viņa pēcteči DĀR varas virsotnē

Jāstāv kājās © DIENA

Lai īstenotu austrāliešu zinātnieku atklāto veselīgas dzīves formulu, vairumam eiropiešu būtu radikāli jāmaina paradumi.

Aukstumā pastiprinās © DIENA

Vasaras tuvošanos vairs nevar nepamanīt, un ne viens vien alus cienītājs jau iztēlojas, kā tveicīgā pievakarē veldzēs slāpes ar aukstu rūgteno dzērienu. Un tieši ledusaukstu, jo alus baudītājiem ir pilnīgi skaidrs, ka tāds miestiņš garšo vislabāk. Bet kādēļ?

Vārtus guva NUMUR... © DIENA

Sākoties ikgadējam pavasara hokeja trakumam, SestDiena nolēma pievērst uzmanību tam, kādi numuri un kāpēc ir uz hokejistu krekliem. Atklājās daudz interesanta

Kukaiņu rindas strauji sarūk © DIENA

Vai pēdējos gados pēc ilgākiem braucieniem vasarās esat aplūkojuši savas automašīnas numurzīmi? Vai pie tās pielipušo kukaiņu ķermeņu ir vairāk vai mazāk?