Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Ātruma cilts: Zigfrīda Annas Meierovica ģimenes vēsturiskā Honda sāk jaunu dzīvi

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tajā Pauls Timrots devies izbraukumā pa Rīgas bulvāriem ar Meierovicu ģimenes Hondu – auto, kura stāsts 35 gadu garumā ir lielāks par tā motoru.

Zigfrīda Annas Meierovica dzimtā automašīnas spēlē svarīgu un vienlaikus arī liktenīgu lomu. Vedekla Ingrīda Meierovica savu sarkano "Honda Accord" spēkratu savulaik iemīlēja no pirmā skatiena. Sajūsmai ātri vien pievienojās arī viņa dēls, Ingrīdas dzīvesbiedrs, politiķis, Kārļa Ulmaņa krustdēls un "Harley Davidson" cienītājs Gunārs Meierovics. 

Meierovicas kundzei ar sarkano "Hondu" īpaši paticis braukt pa Vācijas autobāņiem, sasniedzot 160 kilometru stundā, savukārt kungam – pa kalnu ceļiem. "Honda" bijusi kopā ar Ingrīdu dažādos piedzīvojumos, tostarp pārceļoties no Vācijas uz dzīvi Latvijā un veiksmīgi pārciešot mūsu ceļus 90. gados. 

Nesen pienācis laiks Meierovicu "Hondu" pārdot, bet tās stāsts vēl nav galā. Jaunais auto saimnieks un Rīgas Motormuzeja pārstāvis Valts Ceplevičs plāno šovasar ar to doties simboliskajā Baltijas ceļa 35 gadu braucienā un sola "Hondai" vietu muzejā, kas arī šogad atzīmēs savu 35. jubileju.

Raidījumā "Ātruma cilts" Pauls Timrots un komanda meklē piedzīvojumus, tehnoloģiju inovācijas, leģendāras personības un interesantus sarunu biedrus. "Ātruma cilts" katru ceturtdienu skatāma arī "LMT Viedtelevīzijā" un internetā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi